Policijska uprava Maribor, pregled dogodkov. V Mariboru izsledili 3 državljane Sirije !!

Vir: Posnetek zaslona

V zadnjem obdobju so se na Policijski upravi Maribor odvijali številni dogodki in dejavnosti, ki so pomembno vplivali na varnost in delovanje v regiji. V tem članku bomo opravili pregled nekaterih ključnih dogodkov, ki so zaznamovali policijsko delovanje v Mariboru ter okolici v zadnjem času.

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor smo v času od 5. ure dne 9.9.2023 do 5.ure 10.9.2023  prejeli 287 klicev, med katerimi je bilo  88 interventnih dogodkov. Od tega:  

  • 11 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin in poškodovanj tuje stvari.
  • 19 prometnih nesreč . V dveh prometnih nesrečah so se 3 osebe lažje telesno poškodovale v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda.  
  • 25 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 6 kršitve  javnega reda na javnem kraju in 19 kršitev v zasebnih prostorih. Dva kršitelja smo pridržali do streznitve.

NEDOVOLJEN PREHOD DRŽAVNE MEJE

Policisti so včeraj malo pred 21.00 uro v Mariboru izsledili 3 državljane Sirije, za katere so ugotovili, da so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Vsi so podali vloge za mednarodno zaščito.