Policijska uprava Maribor, pregled dogodkov ! Vlom na gradbišče !

Vir: Nova24TV

V zadnjem obdobju so se na Policijski upravi Maribor odvijali številni dogodki in dejavnosti, ki so pomembno vplivali na varnost in delovanje v regiji. V tem članku bomo opravili pregled nekaterih ključnih dogodkov, ki so zaznamovali policijsko delovanje v Mariboru ter okolici v zadnjem času.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 245 klicev, od tega 108 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času smo obravnavali tudi:
24 kaznivih dejanj,
12 prometnih nesreč I. kategorije,
2 prometni nesreči II. kategorije,
– 2 voznikoma sta bili zaseženi vozili,
13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 5 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Odtujeni kabli

Na območju Ptuja obravnavamo vlom v poslovne prostore, kjer so neznani storilci v preteklih dneh odtujili več različnih kablov, s tem pa so lastnike po nestrokovni oceni skupno oškodovali za 42.000 eur.

Obravnavana tujca
Policisti so v Mariboru (v bližini glavne avtobusne postaje) zgodaj zjutraj obravnavali dva tujca, postopki z državljanoma Sirije še potekajo.

Vlom na gradbišču
Na območju Pesniškega Dvora smo bili včeraj obveščeni o tem, da je bilo iz objekta na gradbišču odtujeno orodje za delovni stroj in bakreni vodniki. Po nestrokovni oceni policistov je bila z dejanjem povzročena skupna materialna škoda v višini 6.000 eur.

Vir: Policija.si