Politična razrešitev Tomaža Kokota

Tomaž Kokot, mag., do včeraj generalni direktor Pošte Slovenije (vir: arhiv)

Nadzorni svet Pošte Slovenije je Tomaža Kokota razrešil z mesta generalnega direktorja te državne družbe. Razlogi za razrešitev so naravnost absurdni. 

Golobova vlada gre pri svojem načrtu kadrovanja dobesedno “prek trupel”, za namene kadrovskega cunamija pa so pripravljeni javnosti ponuditi tudi najbolj absurdne razloge za razrešitve vodstev državnih podjetij.

Kaj drugega jim tudi ni preostalo, saj je Pošta Slovenije pod Kokotom v letu 2021 dosegla enega najboljših poslovnih rezultatov v zadnjih letih. Čisti dobiček so presegli za več kot 10 milijonov evrov.

Ker je Tomaž Kokot član SDS, je to za levico dovolj, da se “sovražni element” odstrani ne glede na rezultate korporativnega upravljanja državnih podjetij. Denarni tok mora namreč preusmeriti v njihove žepe in za vzdrževanje vzporednega mehanizma.

Kaj so zapisali nadzorniki v obrazložitev sklepa o razrešitvi, si lahko preberete spodaj, pod sklep je podpisana predsednica nadzornega sveta in mariborska odvetnica Urška Kežmah, sicer tudi osebna odvetnica državnega sekretarja za obrambo Damirja Črnčeca.

M. P.