Politično kadrovanje: Za zadovoljitev vseh apetitov štiri ministrstva več

(vir: Zajem zaslona)

Najverjetnejši mandatar za sestavo nove vlade Robert Golob je napovedal ustanovitev novih štirih ministrstev. Te, kot kaže, potrebuje, za zadovoljitev vseh apetitov strank, ki bodo v vladi – poleg Gibanja Svoboda bodo to še SD in Levica.

SD naj bi v novi vladi dobila štiri ministrska mesta, pri čemer naj bi Tanja Fajon prevzela ministrstvo za zunanje zadeve. Levica naj bi imela eno ministrsko mesto manj, med drugim naj bi njen koordinator Luka Mesec prevzel ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Pri slednjem je med drugim zanimivo to, da je Mesec v enem izmed videoposnetkov priznal, da občasno uživa droge, ki sicer v družbi povzročajo številne socialne težave. In te naj bi zdaj Mesec reševal kot minister.

Golob je med drugim napovedal ustanovitev štirih novih resorjev, pri čemer je naštel področja podnebne politike, medgeneracijske solidarnosti, digitalizacije in regionalnega razvoja.

Za nekatera od teh ministrstev so predvideni tudi kadri iz propadlih SAB in LMŠ. Ministra naj bi postala tudi propadla politika Alenka Bratušek in Marjan Šarec.

Vsako od novih ministrstev prinaša nove stroške. Vprašamo se lahko, koliko novih stanovanj bi lahko zgradili namesto tega?

M. P.