Poljčane: Bo vodenje občine prevzel Tomaž Kokot?

Tomaž Kokot, kandidat za župana Občine Poljčane.

V Občini Poljčane bodo volivci in volivke 18. novembra 2018 izbirali med tremi kandidati za župana: Tomažem Kokotom, Stanislavom Kovačičem in Majo Bračko.

Na volitvah bo zanimiv predvsem boj med Tomažem Kokotom in Stanislavom Kovačičem. Kokota za župana predlaga Slovenska demokratska stranka (SDS), predlagatelj Kovačičeve kandidature pa je Marjan Golob in skupina volivcev.

Tomaž Kokot in Stanislav Kovačič sta se na volitvah pomerila že leta 2014. Zmagal je sicer Kovačič, vendar pa razlika med glasovi volivcev in volivk niti ni bila tako velika. Za Kovačiča je leta 2014 v drugem krogu glasovalo 1.189 volivcev, za Kokota pa 920.

Pri tem je zanimivo, da je Kovačič kandidiral že leta 2010, in sicer na listi SDS. Že v prvem krogu je prejel 70,07 odstotka glasov. Leta 2014 se mu SDS očitno ni zdela več dovolj imenitna, kandidiral je s podpisi volivcev (kandidaturo je vložil Stanislav Kovačič) in dobil vsega 56,38 odstotka glasov.

Kovačiču tako iz volitev v volitve priljubljenost pada. Obrestoval se mu ni niti prestop iz SDS med t. i. neodvisne.

Na volitvah 2014 je bil Kovačičev nasprotnik Tomaž Kokot. Tudi letos bo tako. Glede na to, da se Kovačičeva priljubljenost zmanjšuje, je pri vodenju Občine Poljčane možno pričakovati preobrat.

Dodajmo še, da se je Kovačič v zadnjem času očitno obrnil tudi k levim strankam. To je bilo med drugim vidno tudi iz dogajanj na zadnji seji občinskega sveta.

Stanislav Kovačič.
Maja Bračko

 

M. P.