Poljčane: Praznujejo svoj 14. občinski praznik

Poljčane

Občina Poljčane praznuje svoj 14. občinski praznik. Praznični datum je zgodovinsko pogojen z 2. junijem 1846, dnem, ko je v Poljčane pripeljal prvi vlak na progi Dunaj – Trst. Železnica je pomenila intenzivni in, na področju današnje občine, prevladujoči razvoj kraja Poljčane.

Prireditve ob občinskem prazniku so se začele že ob koncu maja, trajalo bo sobote, 11. junija.

Osrednja občinska prireditev je bila v petek, 3. junija, v telovadnici pri osnovni šoli. Na prireditvi so podelili tudi občinska priznanja in nagrade najzaslužnejšim občanom, društvom in organizacijam ter naj športnikom leta 2021.

Najvišje letošnje priznanje, zahvalno listino občine Poljčane je prejel KUD Andreja Stefanciosa Studenice za 90-letnico zelo uspešnega delovanja

Priznanje občine je prejela Krajevna organizacija Rdečega križa Poljčane za uspešno, dolgoletno in nesebično delo na področju humanitarnih dejavnosti.

Prvič letos so podelili tudi Zlati grb občine, ki ga namenjajo gospodarskim organizacijam in javni zavodom. Prejela sta ga Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane za 70 let delovanja in največje podjetje v občini, ki zaposluje 400 ljudi, podjetje Eurel za 30 let uspešnega delovanja.

Nagrado za perspektivnega športnika so prejeli Ana Jeza, Gabrijela Plavčak in Gašper Hribernik.

Športnica leta je Sara Trbulin za športne dosežke v rokoborbi, športnik leta je odličen atlet Klemen Španring, športna ekipa leta je rokoborska ekipa.

Prireditve ob občinskem prazniku še v tem tednu:

S. B.