Poljčane: Tomaž Kokot o nizkih udarcih v predvolilni kampanji

V Občini Poljčane bodo volivci in volivke v nedeljo, 2. decembra 2018, dokončno odločili, kdo bo vodil njihovo občino v naslednjem mandatu, v letih od 2018 do 2022. Izbirali bodo med Tomažem Kokotom in Stanislavom Kovačičem, ki si želi še tretji mandat.

Že volitve v občinski svet, kjer Kovačičeva lista izgublja, in tudi glasovi za tretjeuvrščeno Majo Bračko pa kažejo, da si volivci in volivke v občini želijo sprememb pri vodenju. Občina se namreč po najpomembnejših kazalnikih uvršča na samo dno med 212 slovenskimi občinami.

Volilna kampanja v Poljčanah ni ravno prijazna. Še več, v času med obema krogoma volitev je prav brutalna, nizkih udarcev pa je deležen Tomaž Kokot, kar je razvidno tudi iz njegovih objav na Facebooku.

Zato smo ga vprašali, kako komentira to umazano kampanjo, ki jo nekateri vodijo proti njemu.

Povedal nam je: »Zaradi laži in podtikanj, ki sem jih deležen skozi volilno kampanjo, sem na svojem Facebook profilu objavil potrdilo o nekaznovanosti, potrdilo, da nisem v nobenem kazenskem postopku in potrdilo, da imam plačane vse davke in prispevek. Posamezniki me tudi želijo diskreditirati z izjavami, da sem bil proti projektom v občini. Zagotavljam vam, da je občinski svet 95 odstotkov vseh svojih odločitev sprejel soglasno, vključno s proračuni občine Poljčane. Vsi video posnetki sej občinskega sveta so javno objavljeni in vsak se lahko prepriča in si sam ustvari svoje mnenje.«

M. P.