Poljčane: Več znanega o poskusu umora prejšnjo nedeljo zvečer

Policisti so bili prejšnjo nedeljo, 16. januarja 2022, ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan.

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurni mariborski državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki pa je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor in ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 uri v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja.

K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenec je bil v sredo, 19. januarja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega
dejanja umora priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor.

Dan pred tem, 18. januarja so policisti prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi
napeljevanja h kaznivemu dejanju umora privedena k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njo odredila hišni pripor.

Za kaznivo dejanje umora  je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

M. P.