Poljčane: Znan izvajalec del Urbanega medgeneracijskega parka

(Vir: občina Poljčane)

Na ponovni javni razpis občine Poljčane za gradnjo Urbanega medgeneracijskega parka pri glasbeni šoli se je prijavilo le eno podjetje, in sicer podjetje KRT Gradbeništvo iz Slovenske Bistrice, ki je za izgradnjo ponudilo ceno 223.414 evrov.

Razpis so ponovili, saj je bila na prvem ponujena cena višja od predvidenih in možnih zagotovljenih proračunskih sredstev.

Po navedbah portala Bistrican.si je poljčanski župan Stanislav Kovačič zdaj pojasnil, da je nova ponudba podjetja Krt Gradbeništvo sprejemljiva in bo sprejeta.

Občina Poljčane je za ureditev Medgeneracijskega parka pri Glasbeni šoli Poljčane že v začetku leta sprejela projektno dokumentacijo, pridobila je tudi gradbeno dovoljenje.

Lokacija predvidenega parka je trenutno travnata površina v središču naselja, južno od tržnice. Območje na severu omejuje potok Brežnica in nov podvoz ceste pod železnico, na vzhodu Bistriška cesta, na zahodu travnata brežina pod parkiriščem slovenskih železnic, na jugu pa objekt (glasbena šola) z manjšo zazelenitvijo.

Urbani medgeneracijski park v središču Poljčan bo namenjen vsem generacijam.

S. B.