Pomembno sporočilo vodstva SD

Globok poklon vodilnih v SD svojemu vzorniku: Dejana Židana, Tanje Fajon in Jaka Koprivca - ustanovitelju nekdanje tajne vojaške policije VOS znotraj Komunistične partije, ki je po drugi svetovni vojni brez sojenja likvidirala na tisoče Slovencev.

Pred dnevi so predsednik stranke SD Dejan Židan, podpredsednica Tanja Fajon in vodja strankine ljubljanske izpostave Marko Koprivc položili venec pred spomenik Borisa Kidriča v Ljubljani in se Kidriču globoko priklonili.

V stilu severnokorejskih manir so se globoko poklonili ustanovitelju nekdanje tajne vojaške policije VOS znotraj Komunistične partije, ki je po drugi svetovni vojni brez sojenja likvidirala na tisoče Slovencev.

Objava fotografije je na družbenih omrežjih naletela na veliko zgražanje, vendar pa poznavalci navajajo, da so v vodstvu te stranke s tem zgolj potrdili svojo identiteto, ki je daleč od sodobne socialdemokracije.

SD je namreč stranka, ki velja za uradno naslednico nekdanje Zveze komunistov Slovenije in se še danes aktivno spogleduje z nekdanjim totalitarnim režimom.

SD je sicer tudi med organizatorji protivladnih protestov, njeni protagonisti pa pri tem aktivno sodelujejo.

Tako je tudi župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc, član stranke SD, včeraj na družbenih omrežjih potrdil, da proteste proti zdajšnji vladi organizirajo v LMŠ, SD in Levici.

Pri tem se sprašuje, kaj »za vraga so razlogi za proteste«?

Zapisal je:

“Opažam, da se v naši občini pod vodstvom gospoda Kovačeviča organizirajo protesti pod geslom borbe za boj ‘Kjer bo spoštovan vsak posameznik, za državo kjer ima oblast ljudstvo in za državo kjer se spoštuje človekove pravice in svoboščine’.

Glede na to, da sam nisem opazil, da bi se mi v zadnjem času zmanjšale človekove pravice ali svoboščine (ne kot občanu in ne kot županu), glede na to, da se oblast ljudstva ni spremenila (Državni zbor in Vlada RS delujeta na enak način kot v preteklem letu), lepo prosim ‘vse razsvetljene’ za pojasnilo, katere so tiste spremembe v mojem življenju, ki terjajo izvedbo protestov in katere so tiste svoboščine in pravice, ki si jih moram ponovno pridobiti. Za vsa pojasnila se prijazno zahvaljujem.”

Za konec in za osvežitev spomina, čigavi nasledniki so in koga častijo, objavljamo Kardeljevo depešo Kidriču:

M. P.