PONOVNO KLESTILA TOČA

Včeraj so se ponovno uresničile napovedi vremenoslovcev. Nevihte so dosegle severovzhod Slovenije, kjer so za seboj znova pustile točo.

Severovzhodni del Slovenije so v popoldanskih urah zajele močnejše nevihte z nalivi in točo, ki so se pomikanile proti Prekmurju. Iz Prekmurja so poročali o manjši toči in močnem dežju. Naše kraje so preletavala tudi protitočna avstrijska letala.

Neurje je pred tem prečkalo Ptuj z okolico, kjer je padala tudi toča v velikosti oreha. O toči v velikosti oreha pa so poročali tudi iz Cirkovc.

Neurje je huje udarilo na območju Ormoža z okolico. Podrtih je bilo več dreves, zalitih je bilo nekaj kleti, v Sodincih pa se je celo sprožil plaz.

O hudih nalivih so poročali tudi iz Slovenske Bistrice. Tam je med drugim nekaj po 18. uri na stadionu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci PGD Slovenska Bistrica so izčrpali vodo iz odtočnega jaška. Vetrolom je zadel tudi Spodnjo Polskavo, Slovenj Gradec in Muto.

 

Najvišje dnevne temperature se bodo danes gibale med 23 in 28 stopinj Celzija, zvečer pa bo zapihal še severni veter, ki bo prinesel ohladitev. V četrtek bo spremenljivo oblačno, ponekod tudi deževno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 19 do 24 stopinj Celzija.

K. V.

Foto: Neurje.Si