Popolna zapora Ptujske ceste na Pragerskem

Direkcija RS za infrastrukturo stanovalce Pragerskega in okoliške prebivalce obvešča, da bo danes, v petek, 12. 11. 2021m od 10. ure naprej zaradi gradnje novega podvoza na območju železniške postaje Pragersko vzpostavljena popolna zapora lokalne ceste LC 165190 Šikole–Pragersko (Ptujska cesta), na območju nivojskega prehoda čez železniško progo Slovenska Bistrica–Pragersko v dolžini približno 160 m.

V času popolne zapore bo za osebna vozila, avtobuse in tovornjake voden obvoz po obvoznici Pragersko. Traktorji bodo preusmerjeni po vzporednih lokalnih cestah in poljskih poteh (slika 1).

Za pešce in kolesarje bo čez območje tirov vzpostavljen zavarovan nivojski prehod. Pešci bodo lahko v smeri Gaja pri Pragerskem in iz njega dostopali do začasnega prehoda mimo stanovanjskih objektov ulice Ob železnici (slika 2 – označeno z zeleno). Začasni dostop za stanovalce ulice Ob železnici bo potekal po začasno vzpostavljeni cesti (slika 2 – označeno z oranžno).

Zapora ceste je predvidena v obdobju od 12. 11. 2021 do 30. 5. 2023.

Vse uporabnike, predvsem pa krajane Pragerskega, vljudno prosijo za previdnost, strpnost in upoštevanje začasne prometne signalizacije. Vsem udeležencem v prometu, uporabnikom te ceste in občanom, ki vsak dan uporabljajo ta odsek ceste, se zahvaljujejo za potrpežljivost in razumevanje.

S. B.