Poskus umora v okolici Selnice ob Dravi

Policija je bila včeraj, 11. oktobra 2021, ob 11.24 po telefonu obveščena o poskusu umora, ki se je zgodil v vasi v okolici Selnice ob Dravi. Na kraj sta bili napoteni policijski patrulji iz Policijske postaje Ruše in Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor.

Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da se v stanovanjski hiši nahaja 48-letna ženska, ki je utrpela več vbodnih poškodb. Na kraj je kmalu prispela še nujna medicinska pomoč z zdravnikom iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki ji je nudila nujno medicinsko pomoč in jo odpeljala v UKC Maribor, kjer je ostala na zdravljenju.

Ugotovljeno je tudi bilo, da se je osumljeni 29-letnik po dejanju s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom mariborskega registrskega območja. V nadaljevanju je stekla obsežna policijska akcija z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami, vsled katere je bil osumljeni po dveh urah prijet na območju Pohorja, kjer mu je bila odvzeta prostost.

Ugotovljeno je bilo, da je kaznivo dejanje poskusa umora izvršil njen bivši zet.

Ta je okrog 11. ure iskal 21-letno bivšo partnerko, s katero sta do nedavnega živela v tri in pol letni zunajzakonski skupnosti.

Zaradi prekinitve njunega razmerja in predhodnih groženj mu je oškodovana 48-letna nekdanja tašča vstop poskušala preprečiti, vendar ji to ni uspelo. Osumljeni je kljub žrtvinemu pojasnjevanju, da hčere ni doma, nasilno vstopil v hišo in to s pregledom prostorov tudi preveril. Ob tem je kričal, da jo bo ubil.

Oškodovana mu je pri tem sledila in ga poskušala umiriti, takrat pa jo je osumljeni nenadoma fizično napadel, tako da jo je udarjal z rokami in brcal z nogami. Med tem je s kuhinjskega pulta pograbil kuhinjski nož, s katerim jo je večkrat zabodel v predel prsnega koša in vratu, po dejanju pa je stanovanjsko hišo  zapusti  in  se z osebnim avtomobilom odpeljal.

Za kaznivo dejanje umora iz  brezobzirnega maščevanja po 116/I-4 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1), v zvezi s 34/I čl. istega zakona, je predpisana kazen zapora najmanj 15 let.

S: B.