torek, 28 maja, 2024
Doma Podravje Poslanci obiskali sedež Impola

Poslanci obiskali sedež Impola

Štajerski poslanci so se danes srečali z vodstvom bistriškega Impola in napovedali, da bodo v proračunskih dokumentih zahtevali 6 milijonov evrov za zahodno bistriško obvoznic. (vir: Twitter)

Bistriška poslanka mag. Karmen Furman je že pred časom na Alenko Bratušek, ministrico za infrastrukturo, naslovila poslansko vprašanje v povezavi z izgradnjo zahodne obvoznice v Slovenski Bistrici.

Ta je nujno potrebna za delovanje in razvoj uspešnega bistriškega podjetja Impol ter za obstoj in usodo okoli 1300 delovnih mest v tem podjetju.

Bratuškova odgovora še ni posredovala in očitno ga še nekaj časa ne bo, saj je “zelo zasedena” z drugimi obveznostmi. Med drugim je včeraj z letalom odpotovala v Istanbul.

So se pa danes z vodstvom Impola srečali štajerski poslanci, med njimi tudi mag. Karmen Furman, mag. Dejan Kaloh in Bojan Podkrajšek. Napovedali so, da bodo od vlade in državnega zbora zahtevali zagotovitev sredstev za izgradnjo zahodne bistriške obvoznice.

Gre za 6 milijonov evrov. Poslanci bodo zahtevali, da vlada in vladajoča koalicija ta denar zagotovi v proračunskih dokumentih, ki jih bodo sprejemali v prihodnjih tednih in o katerih razprava znotraj koalicije že poteka.

M. P.