Poslanec Breznik: “Zdaj bo pa res afera Patria”

Poslanec Franc Breznik (vir: Twitter)

“Poljski Rosomak, za katerega od vsega začetka lobira državni sekretar DČ, je licenčna proizvodnja Patrie na Poljskem.

Plačali bomo 70 milijonov evrov pogodbene kazni, da kupimo 15 let starejšo generacijo 8×8 in to odpovemo državi Nemčiji, s katero imamo 13 milijard evrov blagovne menjave. Sedaj pa bo res afera Patria.”

Tako je na Twitterju zapisal Franci Breznik, poslanec SDS, in objavil spodnjo fotografijo.

Dodajmo, da je bila dosedanja afera Patria politično-sodni konstrukt. To zdaj pa bo očitno res tisto, kar drži. DČ (Damir Črnčec) je desna roka Marjana Šarca, zdajšnjega ministra za obrambo v Golobovi vladi.

Na to, da je Robert Golob odpovedal nakup nemških osemkolesnikov boxer, za kar bomo plačali okoli 70 milijonov evrov kazni, v današnji kolumni na portalu siol.net opozarja tudi urednik Peter Jančič.

Ta je zapisal: “Ta nakup so odpovedali že drugič. Prvič je boxerje izbrala obrambna ministrica Andreja Katič iz SD v vladi Mira Cerarja. Nabavo pa preprečil Marjan Šarec, da bi si zagotovil glasove Levice Luke Mesca za prevzem oblasti z manjšinsko vlado.

Zdaj je Golob razveljavil enako odločitev Mateja Tonina (NSi). Spet zaradi zahtev Levice. Cilj Levice je izstop države iz Nata. Kršenje dogovorov v Natu je zanje prava smer. Oboje pa je, širše gledano, v interesu Rusije in Vladimirja Putina.”

Objava poslanca Franca Breznika:

M. P.