Posvet z volivci: Leva opozicija deluje razdiralno in razbijaško

Neverjetna razdiralna uboščina. (vir: Twitter)

Kar 89 odstotkov državljanov, ki je odgovorilo na vprašalnik Slovenske demokratske stranke, ki so ga pred časom poslali v številna slovenska gospodinjstva, je na vprašanje, kako v času epidemije deluje leva opozicija, odgovorilo, da ta deluje razdiralno in razbijaško, le 11 % pa jih meni, da deluje povezovalno in konstruktivno.

Če bi bile torej volitve danes, bi leva opozicija, to so stranke SD, LMŠ, Levica in SAB v celoti pogorele.

K temu dodajmo, da se stališče, da skrajna levica Sloveniji v času epidemije povzroča zgolj škodo, v javnosti še dodatno krepi. Čedalje več je namreč njihovih (nekdanjih) volivcev, ki so zgroženi nad njihovim početjem in nesodelovanjem v boju z epidemijo.

Spomnimo. Trenutna vlada pod vodstvom Janeza Janše je prisegla 13. marca 2020. Vodenje države je prevzela v času epidemije, potem ko je Šarčeva vlada pustila prazna skladišča zaščitne opreme, državo pa v kaosu. Kljub težkim in zahtevnim časom za Slovenijo je opozicija organizirala proteste ter se jih udeleževala, prav tako so vladi nagajali tudi v Državnem zboru RS.

Vlada se je odločila za politiko sodelovanja in vse opozicijske stranke povabila k povezovanju v dobro Slovenije. Sodelovanje so poleg manjšinskih poslancev sprejeli v SNS, medtem ko so vse ostale opozicijske stranke sodelovanje zavrnile.

M. P.