Potrjeno: Golob v Bruselj z otroki!

(vir: Zajem zaslona, Twitter)

Po razkritju portala Siol.net, da so Roberta Goloba v Bruselj spremljali otroci, so to po tem, ko so bili zaloteni s prsti v marmeladi, prek Twitterja danes ob 12.06 potrdili tudi v Vladi RS.

Zapisali so: “Funkcija predsednika vlade zahteva precejšnja prilagajanja zasebnega in službenega življenja. Zaradi številnih poti v tujino bo predsednik vlade občasno na pot vzel tudi družinske člane.” In dodali: “Vsi stroški, od nastanitve do letalskih vozovnic, se vodijo ločeno in jih predsednik vlade poravnava sam.”

Novica in potrditev sta na družbenih omrežjih naletela na številne, negativne odzive. Golob je na vrh voditeljev držav članic EU v Bruselj potoval sredi tedna, ko bi morali biti otroci še v šoli. To naj bi bil tudi razlog, zakaj ga ni bilo na osrednji proslavi ob dnevu državnosti.

Glede na vladno sporočilo naj bi potovali z redno linijo. Če bi Golob za potovanje uporabil falcon, se bi lahko pravočasno vrnil v Slovenijo in se tudi udeležil proslave. Stroški potovanja Goloba in njegove ekipe v Bruselj bi bili z vidika državnega proračuna nedvomno nižji. Vprašanje, ki zahteva odgovor, je tudi, ali ekipa v Bruselj ni potovala kar s falconom.

In tisto, kar je še zelo pomembno?

Na to je na Twitterju spomnil novinar Bojan Požar, ki je zapisal:

“Sicer zelo nenavadno, saj predsednik vlade iz Gibanja Svoboda noče niti govoriti o družinskih članih, zdaj pa z njim potujejo na seje vrha EU?!
– In kaj bodo otroci v Bruslju, če predsednik vlade na sestankih vztraja do jutra?
– A kakorkoli, t. i. afere Aleksandre Pivec iz Naše dežele so postavile dodatne standarde …

Zato od predsednika vlade (PV) povsem upravičeno pričakujemo javno ter dokumentirano razkritje vseh računov in predvsem plačil, povezanih s takšnimi potovanji PV in njegovih družinskih članov.
– Ob tem opozarjamo, da Robert Golob še vedno ni pokazal svoje dohodninske napovedi za 2021.”

M. P.