Potrjeno: Posnetek domnevnega pogovora med Vizjakom in Petanom konstrukt

Minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak ob nedavnem obisku v Podravju. (vir: arhiv MP)

Posnetek domnevnega pogovora med ministrom Andrejem Vizjakom in tajkunom Bojanom Petanom iz leta 2007, ki ga je objavila komercialna televizija POP TV, je zmontiran. To je včeraj potrdil neodvisni strokovnjak.

Da gre za zmanipulirano lepljenko in konstrukt, ki je plod sodelovanja smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka in njegovega imperija, ki se ukvarja tudi s smetmi, je že takoj po objavi povedal tudi minister Andrej Vizjak.

Vizjak je omenil tudi odpadkovno mafijo, razlog pa je, da ministrstvo za okolje in prostor, ki ga v tej vladi vodi Vizjak, pripravlja spremembe zakonodaje, po kateri bodo uredili tudi te stvari.

Neodvisno strokovno analizo posnetka, kjer naj bi Vizjak kot nekdanji gospodarski minister (leta 2007) Bojanu Petanu domnevno svetoval, kako se izogniti plačilu davka, je včeraj na prošnjo Planet TV (siol.net) opravil Mitja Krapša, tonski mojster, ekspert za zvočno tehniko in lastnik enega od ljubljanskih glasbenih studiev.

Bojan Petan je medtem za javnost izginil. Andrej Vizjak pa je že napovedal vložitev ovadb.

Po doslej znanih podatkih, objavljenih v medijih, naj bi POP TV posnetek dostavil Primož Cirman, urednik in novinar portala Necenzurirano, ki sodi med medijsko-smetarski imperij Martina Odlazka.

M. P.