Povejmo po domače: Damir Črnčec je politični spreobrnjenec, lažnivec in manipulator

Dr. Vinko Gorenak (vir: arhiv)

Resnici na ljubo povedano, kar nekaj mojih političnih konkurentov, med njimi tudi Damir Črnčec (nekdanji svetovalec Marjana Šarca, v času Janševih vlad pa šef vojaških obveščevalcev in šef SOVE), me je razočaralo zaradi spreminjanja političnih stališč. Damir Črnčec (v nadaljevanju Vohunček Muri) je eden izmed njih.

Ni moja navada, da bi javno obračunaval z nekdanjimi sodelavci, ki so očitno na drugačnih političnih frekvencah (kar nekaj jih je), toda če me začnejo javno napadati, jim seveda ne bom ostal dolžan.

Pred dvema dnevoma je izbruhnila afera v zvezi s pošiljanjem nabojev, sploh pa grozilnih pisem politikom, na katerih so bile narisane vislice in naboj. Jasno sporočilo torej, obesili te bomo ali ustrelili. Tako anonimno pismo sem prejel tudi jaz.

Pošiljatelj naj bi bil Teodor Goznikar iz Celja. Je to sploh res ali ne, ne vem, o tem bodo odločala sodišča. K njemu se vrnem v nadaljevanju.

Moje znanstvo z Vohunčkom Murijem

Vohunčka Murija sem osebno spoznal leta 2012, ko sem bil notranji minister, on pa šef SOVE. Najmanj enkrat ali dvakrat tedensko se je pojavil v moji pisarni in na debelo hvalil delo policije in notranjega ministrstva, a kmalu mi je postalo jasno, da igra dvojno igro, meni je govoril eno, Janezu Janši pa povsem nekaj drugega. Precej bolj pozoren, na njegove pohvale, pa sem postal, ko je policija nekega večera, mislim da konec leta 2012, prejela dva telefonska klica iz iste telefonske številke, takrat TUŠ mobil, kupljene v Celju. Enkrat je klical moški, drugič pa ženska. Oba pa sta povedala isto, namreč, da sta na Kotnikovi ulici v Ljubljani videla nekega moškega, ki je v nek grm (tam je bilo takrat neko gradbišče) odvrgel neke steklenice. In res policisti so tam našli “molotovke”. To so steklenice napolnjene z bencinom, zamašene z blagom in ko prižgeš tisti zamašek iz blaga in vržeš steklenico, začne objekt napada seveda goreti. Kasnejša preiskava je pokazala, da sta bila ta telefon in ta številka uporabljena le za ta dva klica nato pa sta bila tako telefon kot številka, oziroma SIM kartica, očitno odvržena ali uničena. To so metode, ki se jih poslužujejo kriminalci ali pa tudi kakšna obveščevalna služba, ki želi manipulirati. Policija nikoli ni identificirala nobenega od klicateljev. Moja komunikacija z Vohunčkom Murijem, pa se je zreducirala na minimum.

Se še spomnite kako je Vohunček Muri organiziral in spremlja odhod Janeza Janše v zapor junija 2014? Neustrašno je stal tik ob njemu tako, da poslanci ali najstarejši člani SDS nismo prišli niti blizu. Tudi zborovanja v podporo Janezu Janši pred sodiščem v Ljubljani je organiziral, nato pa nekega dne izginil in začel objavljati skrajno napadalne in žaljive tekste tako do Janeza Janše kot do SDS. Jasno je bilo, da je politično presedlal k Marjanu Šarcu.

Nekega dne, mislim da leta 2015 ali 2016, ko je že bil dekan Fakultete za državne in evropske študije v Kranju, sem ga poklical in mu predlagal srečanje. Razčistiti sem namreč hotel, kaj se je zgodilo, da je tako radikalno spremenil svoja stališča do Janeza Janše in SDS. Vzvišeno mi je odgovoril, da se lahko dobiva, a le, če bo tema pogovora njegovo vodenje fakultete. Opustil sem misli na srečanje z njim. Me je pa začel zato zlasti na svojem TW profilu napadati. Na napade nisem nikoli odgovoril, le privatno sem mu na TW profilu predlagal, da z napadi preneha, sicer bom prisiljen reagirati. Zadnjikrat sem mu tako sporočilo poslal 03. 02. 2022, ko me je spet napadel.

Laži in manipulacije Vohunčka Murija

Dan za tem, ko so mediji poročali o Teodorju Goznikarju, je Vohunček Muri opravil svoje umazano, nekorektno in lažnivo delo. Pred tremi dnevi je kar mene povezal z Teodorjem Goznikarjem. Se vprašate kako? Leta 2018 sem na svoji spletni strani vinkogorenak.net objavil prispevek o rezultatih volitev v DZ in seveda kritiziral nepravičnost proporcionalnega sistema, ki izloča tiste z več glasovi, tiste z manj glasovi pa pušča v DZ. Vsi državljani imajo možnost komentiranja mojih prispevkov. Takrat se je v komentarju oglasil Teodor Goznikar in ugotavljal, da smo na referendumu leta 1996 izglasovali večinski volilni sistem, jaz pa sem mu odgovoril, da je koalicija leta 2001 povozila ljudsko voljo in spremenila ustavo. Komunikacijo vidite spodaj.

No ste videli. Zaradi tega teksta sem jaz povezan s Teodorjem Goznikarjem. Lažnivo, hudobno in manipulativno početje Vohunčka Murija. Toda on je šele začetek. V svojih izjavah se mu je pridružil poslanec Rudi Medved, pa tudi pokvarjenec Dejan Karba, ki v svojem tekstu v enem izmed lažnivih Odlazkovih medijev seveda trdi isto in še več, laži razširja še na katerega od državnih sekretarjev v kabinetu Janeza Janše.

Ko se Vohunček Muri ujame v lastno past

Če bi bil jaz pokvarjenec tipa Vohunček Muri, Rudi Medved ali Dejan Karba, bi pod spodnjimi dokazi zapisal:

k

l

 

A vidite, Vohunček Muri je na FB profilu prijatelj Teodorja Goznikarja, torej se je dogovarjal za pošiljanje nabojev in grozilnih pisem politikom. Mediji, ki so bližje SDS pa bi to povzeli, v DZ pa bi na veliko govorili o tem poslanci SDS. Ker pač nikoli ne bom politični spreobrnjenec kot je Vohunček Muri, niti ne bom lažnivec ali manipulator, tega ne bom naredil.

Opomba: Obe zaslonski sliki Vohunčka Murija vezani na prijateljstvo s Teodorjem Gozdnikarjem sta narejeni dne 3.2.2022, kasneje je to prijateljstvo seveda izbrisal.

Avtor: Dr. Vinko Gorenak