Povežimo Slovenijo na volitve s skupno listo

Srečanje vodilnih gibanja Povežimo Slovenije v Beltincih

Zadnja javnomnenjska raziskava Parsifala, ki je bila opravljena v 𝟏𝟓 volilnih okrajih v 𝟖 volilnih enotah, potrjuje vse višjo podporo združenju strank v gibanju Povežimo Slovenijo. Lista Povežimo Slovenijo se je s 𝟲,𝟯 𝗼𝗱𝘀𝘁𝗼𝘁𝗸a glasov uvrstila na visoko 6. mesto na lestvici s podatki o podpori političnih strankam po posameznih volilnih okrajih.

Sinoči pa so se v Beltincih srečali predsedniki SMC Zdravko Počivalšek, SLS Marjan Podobnik, GAS Alojz Kovšca, Zelenih Slovenije Andrej Čuš in NLS Franc Kangler.

V pogovoru z gospodarstveniki, župani, kmeti, šolniki in drugimi člani in simpatizerji teh petih strank iz Prekmurja so enotno podprli aktivnosti za sodelovanje in povezovanje v političnem prostoru.

SMC in GAS se bosta v začetku decembra združili, nato pa nadaljevali dosedanje pogovore o oblikovanju skupne liste z gibanjem Povežimo Slovenijo. Predsedniki vseh petih strank so podprli nujnost zagotovitve pogojev za skladnejši regionalni razvoj.

Izrazili so prepričanje v zmagovit skupni nastop, kar bo omogočilo tudi reševanje nakopičenih problemov kmetijstva, šolstva, zdravstva in drugih izzivov, ki so jih izpostavili prisotni.

Srečanje se je zaključilo v vzdušju velikih pričakovanj, da bo novo sredinsko zavezništvo povezalo razklano slovensko politiko in kot nosilni člen nove vlade popeljalo Slovenijo v čase sodelovanja različnih v skupno dobro.

Vir: Javnomnenjska agencija Parsifal, 15. 11. 2021

M. P.