Povrnitev stroškov jubilejne poroke

(vir: pixabay.com)

Obletnica poroke je vesel dogodek, saj z njo zaznamujemo spomine na vse lepe trenutke z nekom. Včasih so bile obletnice porok zelo priljubljene, saj so jih naši dedki in babice zelo častili. Velikokrat se je veliko pelo in vriskalo, dali so si duška, praznovali so povsempreprosto.

Danes so t. i. jubilejne poroke zakonsko urejene na novo, torej ponovitev slovesnosti ob jubileju sklenitve zakonske zveze, za katero se morata zakonca prijaviti na izbrani upravni enoti in poravnati takso.

Dr. Vlasta Krmelj, županja Občine Selnica ob Dravi

Občina Selnica ob Dravi, ki jo vodi županja dr. Vlasta Krmelj, se je zato odločila za povrnitev stroškov, ki jih imata zakonca na upravni enoti s ponovitvijo slovesnosti (jubilejno poroko).

Za jubilejne poroke se pojmujejo: zlata poroka (50 let zakonske zveze), biserna poroka (60 let zakonske zveze), diamantna poroka (70 let zakonske zveze) in hrastova poroka (80 let zakonske zveze).

Kot razlog za povrnitev stroškov, povezanih z upravnimi taksami, so na občini zapisali poseben pomen, ki ga ima v življenju zakoncev jubilejna poroka, pa tudi zaradi posebnega pomena družine in partnerstva ter zaradi utrjevanja pripadnosti lokalni skupnosti, se je.

Občina Selnica ob Dravi povrne stroške na podlagi vloge na posebnem obrazcu in predloženega potrdila o plačilu. Vloga za povrnitev stroškov jubilejne poroke je dostopna na spletni strani občine, pod zavihkom Obrazci in vloge, Ostale vloge.

Za povrnitev upravnih stroškov so se odločili v Občini Selnica ob Dravi. Nedvomno pa je to odlična spodbuda tudi za ostale občine v našem Podravju.

M. P.