Požar: Zakaj Kučan podpira Natašo proti Marti?

Nataša Pirc Musar (vir: arhiv)

Napoved predsedniške kandidature Nataše Pirc Musar se je, časovno in vsebinsko, zgodila takoj po tem, ko so se po komaj slabih dveh tednih nove vlade tudi na levici pokazali upravičeni dvomi o kompetencah Roberta Goloba za vodenje vlade, piše danes Požareport.

Napoved se je zgodila tudi po tem, ko je svojo kandidaturo – sicer neuradno – najavila Marta Kos, podpredsednica Golobovega Gibanja Svoboda, kar posledično pomeni, da je znotraj “Golobovega političnega zaledja” prišlo do prvih resnih prask.

Da je temu res tako in da imajo prve praske znotraj političnega zaledja Roberta Goloba tudi precej resno ozadje, pričajo imena štirinajstih (14) podpornic in podpornikov njene kandidature, z Milanom Kučanom in Danilom Türkom na čelu.

Toda Kučan, ki še vedno, kot lahko vsi vidimo, dela na polno, nič ne počne na pamet. Tako po Ljubljani že nekaj tednov govori, da Golob ne more imeti vsega oziroma ne sme vsega dobiti (karkoli naj bi že to pomenilo), na račun Goloba pa Kučan v ožjih krogih tudi rad stresa pomenljive šale. Kot je tista, da pridejo štirje lovci pred sodnika za prekrške, kjer se branijo, saj so ustrelili samo štiri golobe, sodnik pa jih okara, seveda, samo ne pravega.

Več o tem lahko preberete na povezavi:  (pozareport.si)

M. P.