nedelja, 21 julija, 2024
Doma Volitve Pravila za spremljanje volilne kampanje za volitve v Evropski parlament

Pravila za spremljanje volilne kampanje za volitve v Evropski parlament

Evropski parlament.

V skladu z Zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila za spremljanje volilne kampanje za volitve v Evropski parlament, ki bodo 26. maja 2019.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 26. aprila in končala 25. maja 2019 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal Moje Podravje v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala Moje Podravje bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani portala Moje Podravje – Oglaševanje in cenik

Portal Moje Podravje bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec in metodologija raziskave.

Uredništvo