“Praznična Bistrica bo letos nekaj posebnega”

Slovenska Bistrica (vir: kraji.eu)

Mag. Monika Kirbiš Rojs, direktorica RIC Slovenska Bistrica, je na Facebooku zapisala: “Leto je naokoli in spet se približuje december – najbolj prazničen in čarobni mesec v letu. Praznična Bistrica bo letos res nekaj posebnega … Obiskala nas bo namreč Snežna kraljica z artisti, ki bodo pričarali nepozabno čarobno vzdušje in nas popeljali v svet škratov in vil.

Mag. Monika Kirbiš Rojs (vir: FB)

Našo prireditveno dogajanje bi želeli popestriti tudi z zanimivo sejemsko ponudbo, zato ste vljudno vabljeni vsi ponudniki lokalnih izdelkov, novoletnih daril in gostinskih storitev, da se nam pridružite in z nami ustvarite praznično vzdušje. Decembra bodo tako na Trgu svobode v Slovenski Bistrici potekale prireditve v sklopu Prazničnega decembra, in sicer med 18. 12. in 30. 12. 2019. Z letošnjim programom želimo obogatiti prireditveno dogajanje v mestu ter oživeti staro mestno jedro.”

Iz programa je razvidno, da bo v prvem delu (med 18. 12. in 24. 12. 2019) potekal božični sejem s pestrim spremljevalnim programom. V času sejma bo potekal tudi otroški program s Snežno kraljico in artisti, ki bodo zagotovo pričarali nepozabna doživetja za otroke in odrasle.

Dogajanje med 18. in 30. 12. bodo popestrili nastopi plesnih skupin, predstavitve mladih pevcev, lutkovne in gledališke predstave, nastopi znanih glasbenih skupin in še mnogo drugih vsebin.

K sodelovanju na prireditvah zato v TIC Slovenska Bistrica vabijo lokalne ponudnike za prodajo domačih proizvodov, novoletnih daril in drugih izdelkov ter ponudnike gostinskih storitev.

Prijavijo se lahko samostojni podjetniki, posamezniki in vse pravne osebe, ki so registrirane in imajo veljavna dovoljenja za opravljanje dejavnosti.

Cena najema sejemske hiške je 40 evrov, cena najema stojnine pa 20 evrov.

Turistično informativni center Slovenska Bistrica prijave zbira najkasneje do jutri, 7. novembra 2019.