Praznična Bistrica: Palačinkijada in Modrijani

Praznična Bistrica (vir: RIC Slovenska Bistrica, FB)

Na Trgu svobode se bodo prirediteljem letos že tradicionalno pridružili člani Lions klub Slovenska Bistrica, ki bodo samo za obiskovalce pripravljali palačinke, kuhano vino in čaj ter zbirali dobrodelne prispevke za pomoči potrebnim v našem okolju.

Vso dogajanje bodo začinili še z dobro voljo in jo delili s številnimi obiskovalci trga. Pridružili se jim bodo tudi člani Leo klub Slovenska Bistrica, ki v teh dneh pridno pripravljajo okusne marmelade in piškote. Vabljeni, da se jim pridružite.

Danes sta na ogled na voljo še film in drama

Ob 17. uri se bo v Kinu Slovenska Bistrica začel fantazijski film Ultimativni finale Skywalkerjeve sage in zadnji del trilogije, ki sledi filmoma Sila se prebuja (2015) in Poslednji Jedi (2017), zgodba pa je postavljena leto dni po dogodkih, ki so se zgodili v slednjem.

Ob 20. uri pa si bo v Kinu Slovenska Bistrica možno ogledati še dramo z naslovom Medtem ko vas ni bilo doma.

Dvakratni dobitnik zlate palme Ken Loach se je skupaj s svojim dolgoletnim scenaristom Paulom Lavertyjem vrnil iz upokojitve, da bi povedal zgodbo o novih oblikah delavskega izkoriščanja.
Ricky in Abby z otrokoma živita v majhnem delavskem stanovanju v Newcastlu. Ricky vseskozi menja službe, medtem ko Abby opravlja delo negovalke na domu, saj so ji bližnji stiki s starejšimi zelo pri srcu. Čeprav vedno več delata, nekega dne ugotovita, da se nikoli ne bosta mogla povsem osamosvojiti in si privoščiti lastnega doma. Vse dokler se Rickyju ne ponudi nenadejana priložnost. Kupi si nov kombi in pri lastnem podjetju dostavlja pošiljke na dom. Sodobni svet je vse bolj utesnjujoč, ta nova, krasna prihodnost pa delavce, kakršen je Ricky, zapeljivo vabi v svoj objem.

(vir: RIC Slovenska Bistrica)

M. P.