Predsednik slovenske vlade Janez Janša in predsednik Evropskega sveta Charles Michel s soprogama na Bledu

Predsednik slovenske vlade Janez Janša in predsednik Evropskega sveta Charles Michel s soprogama na Bledu.

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel, ki se je v petek udeležil osrednje državne proslave ob 30. obletnici slovenske samostojnosti, obisk je nato nadaljeval na Bledu, kjer se je srečal s premierjem Janezom Janšo.

Charles Michel se je premierju Janši zahvalil za “prisrčen sprejem v Sloveniji” in dodal, da se veseli sodelovanja s slovenskim predsedstvom Svetu EU.

V petek zvečer pa je na osrednji proslavi poudaril, da je ponosen, da lahko stoji ob slovenski in evropski zastavi ob začetku slovenskega predsedovanja Svetu EU. “Evropa je družina, velika družina in skupaj bomo napisali novo stran v tej knjigi skupne prihodnosti,” je dejal.

Evropska unija temelji na vrednotah svobode, demokracije in vladavine prava. “Raznolikost, strpnost in spoštovanje so naša moč, in ne šibkost,” je navedel ter spomnil na velik pomen verza Žive naj vsi narodi iz Prešernove Zdravljice.

Slovenska vlada pa je objavila fotografiji, na katerih sta predsednik slovenske vlade Janez Janša in predsednik Evropskega sveta Charles Michel s soprogama.

M. P.