Slovenska Bistrica: Predstavitev knjige Vzporedni mehanizem globoke države

V Slomškovem kulturnem domu v Slovenski Bistrici bo dr. Rado Pezdir danes, ob 18. uri, predstavil knjigo Vzporedni mehanizem globoke države.

Dogodek poteka v okviru vseslovenske turneje tednika Demokracija. Vodil ga bo direktor in glavni urednik Jože Biščak, njegova gosta bosta dr. Rado Pezdir in bistriška poslanka mag. Karmen Furman.

Ne zamudite. Vstop je prost.

Knjiga zajema obdobje med letoma 1945 in 2020 in razkriva delovanje doslej prikritega vzporednega mehanizma v slovenski ekonomiji. Avtor razkriva doslej neznan svet udbovske ekonomije in vzporednega bančništva, ki se kot hobotnica razpreda po slovenski ekonomiji in se skriva po različnih davčnih oazah vse dokler ne napoči zlom sistema in se vrne v tranzicijo.

V knjigi pa vas ne čaka samo tehnologija partijskega kapitalizma temveč tudi podrobne analize bančne pošasti, ki je v drugi bančni sanaciji implodirala z več milijardno škodo. Lahko boste prebrali tudi kako se je konsolidiralo omrežje, ki je postalo tranzicijski zmagovalec in vse o primeru Farrokh, največjemu finančnemu škandalu v slovenski zgodovini.

Knjigo bo zvečer možno tudi kupiti.

M. P.