Premier Janez Janša obiskal UKC Maribor

Fotografija je simbolična (ob obisku predsednika vlade v UKC Maribor. (vir: Twitter)

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj v popoldanskih urah obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. Sprejela sta ga direktor UKC Maribor Vojko Flis in strokovni direktor Matjaž Vogrin ter mu predstavila s stanje. Premier je po obisku povedal, da UKC Maribor, dokazuje, da zmoremo.

“Dr. Vojko Flis, dr. Matjaž Vogrin ter njune ekipe obvladujejo najzahtevnejše posledice epidemije v Mariboru in širše vse od prvega izbruha dalje. Enako mesto Maribor. Čestitke in hvala vsem zdravnikom in medicinskim sestram,” je vladni predsednik Janša zapisal na družbenih omrežjih.

Predsednik vlade si je ogledal urgentni center, območje, namenjeno za obravnavo okuženih z novim koronavirusom in obolelih s covidom-19, ter si ogledal prostore in se pogovoril z zdravstvenim osebjem na delovišču.

Vodstvo kliničnega centra ga je seznanilo s trenutnimi razmerami, ukrepi in delom v prihodnje. Govorili so tudi o osebni varovalni opremi in drugih podrobnostih v času trenutnih razmer.

“Zaradi naših zdravnikov in tistih vodstev zdravstvenih ustanov, ki so imeli dovolj modrosti, znanja in poguma, da so pravočasno videli dlje kot tisti na vrhu, smo epidemijo koronavirusa v prvi fazi lažje obvladali,” je po obisku na družbenem omrežju Twitter še zapisal Janša.

Ob tem je navedel, da so zdravstveni delavci v UKC Maribor začeli sprejemati prve ukrepe v boju proti bolezni že 7. februarja.

V UKC Maribor je bilo v četrtek hospitaliziranih 31 bolnikov s covidom-19, od tega 13 na intenzivnem oddelku. Dan prej je bilo 28 hospitaliziranih bolnikov, 11 na intenzivni terapiji. Doslej sta v UKC Maribor umrla dva bolnika, v domačo oskrbo pa so v četrtek odpustili štiri, doslej skupaj 42.

M. P.