Premier Janša obiskal Dom Danice Vogrinec in UKC Maribor

Premier Janez Janša na obisku v Domu Danice Vogrinec v Mariboru ob prvih cepljenjih (vir: Kabinet predsednika Vlade RS)

Predsednik vlade Janez Janša je danes obiskal Dom Danice Vogrinec v Mariboru, kjer se trenutno še vedno soočajo z zaostreno epidemiološko situacijo. V domu se je prvi cepil zakonski par, ki se je za cepljenje odločil, ker gre za posebno dejanje novega upanja. Premier je obiskal tudi UKC Maribor.

Predsednik vlade Janez Janša je ob prvih cepljenjih dejal: “Pred nami je čas, ko je luč na koncu tunela vedno močnejša.”

Obiskal je tudi UKC Maribor in dejal, da gre tudi simbolični izraz zahvale vsem v slovenskem zdravstvu, ki od marca dalje v prvi bojni liniji bijejo najtežji boj z epidemijo. Brez vseh v zdravstvu bi bil položaj zaradi koronavirusa danes še bistveno težji, je poudaril.

Ob obisku UKC Maribor je Janše še povedal:” Iz prve pošiljke cepiva, ki je včeraj prispelo v Slovenijo, bomo uspeli cepiti tudi del zaposlenih v zdravstvu, torej tistih, ki sodijo v najbolj rizično kategorijo, ker zdravijo obolele s COVID-19.”

V Domu starejših občanov Danice Vogrinec pa se je prvi cepil zakonski par. Zakonca sta odločitev za cepljenje pospremila z izjavo, da gre za posebno dejanje novega upanja. Cepljenju je prisostvoval tudi predsednik vlade Janez Janša.

Ob obisku Doma starejših občanov Danice Vogrinec:

Ob obisku UKC Maribor:

Vir: Vlada RS, Twitter

M. P.