Premier Robert Golob naj predvidenih 1,9 milijona evrov nagrade nameni prostovoljnim gasilskim društvom

Poslanec Andrej Hoivik

Premier Robert Golob je za poslovno uspešnost pri državnem podjetju Gen-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona evrov bruto. Andrej Hoivik predlaga, da predsednik vlade predvidenih 1,9 milijona evrov nagrade, ki jo bo prejel iz državnega podjetja, nameni slovenskim prostovoljnim gasilskim društvom.

Poslanec SDS Andrej Hoivik je na Vlado Republike Slovenije naslovil pisno poslansko pobudo v zvezi z razdelitvijo nagrade prostovoljnim gasilskim društvom. Celotno pobudo objavljamo v nadaljevanju.

Spoštovani,

spletni medij Siol.net je dne 9. junija 2022 poročal, da naj bi bil premier Robert Golob za poslovno uspešnost pri državnem podjetju Gen-I za leto 2021 upravičen do nagrade v višini 1,9 milijona evrov bruto.

Dr. Golob je v predvolilnih soočenjih večkrat poudaril, da bo to nagrado razdelil humanitarnim oz. nevladnim organizacijam.

Znesek v višini 63,00 evrov za do 8 ur dela oz. 94,50 evrov za nad 8 ur dela prostovoljca pri gašenju največjega požara v zgodovini Slovenije, ki ga je določila Vlada Republike Slovenije na svoji 15. dopisni seji, za prostovoljne gasilce in gasilke ter druge prostovoljce se zdi ob aktualnih dobrih gospodarskih kazalnikih in prilivih v slovenski proračun prenizek.

Zato na vlado naslavljam pobudo, da njen predsednik predvidenih 1,9 milijona evrov nagrade, ki jo bo prejel iz državnega podjetja, nameni slovenskim prostovoljnim gasilskim društvom, ki bodo ta prepotrebna finančna sredstva razdelila med svoje člane in članice.

M. P.