Previdno: Vozila v Mariboru in okolici tarča kriminalcev !!

Vir: Nik Jevsnik/STA
Mariborski policisti so samo v zadnjem dnevu obravnavali več vlomov v vozila, iz katerih so bile odtujene plačilne kartice, s katerimi so nepridipravi opravili več transakcij.

Na območju Lenarta so bili policisti Policijske uprave Maribor včeraj zvečer obveščeni o več vlomih v tovorna vozila. Odtujene so bile tri plačilne kartice, s katerimi je bilo opravljenih več transakcij.

Policisti Policijske postaje Lenart o navedenem kaznivem dejanju še zbirajo obvestila.

Obravnavani tujci

Na območju Podlehnika so včeraj zjutraj policisti obravnavali 13 tujcev, in sicer 12 državljanov Sirije in državljana Alžirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito ter bili odpeljani v azilni dom.

Prav tako so okrog 19. ure na območju Zgornjega Gruškovja v vozilu poljskih registrskih označb, ki ga je vozil državljan Bolgarije, našli še 11 tujcev oziroma državljanov Sirije, ki so zaprosili za mednarodno zaščito.

Bolgarskemu državljanu pa je bila odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje ali ozemlja države.

Odtujen osebni avtomobil

Policisti Policijske uprave Maribor obveščajo tudi o ukradenem avtomobilu.

Na Praprotnikovi ulici v Mariboru je bil namreč odtujeni osebni avtomobil Audi, A4, svetlo sive barve, registrskih označb MB GJ-507.

Vozila pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Podlehnik so zvečer obravnavali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,65 miligrama alkohola, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje.

Obravnavali pa so tudi vinjenega voznika mopeda, pri čemer je preizkus alkoholiziranosti voznika pokazal, da je imel v litru izdihanega zraka 0,84 miligrama alkohola. Tudi njemu je bilo odrejeno pridržanje.

Vlom v stanovanjsko hišo

Ne nazadnje pa mariborski policisti poročajo še o vlomu v hišo. Na območju Spodnjega Dupleka je bilo namreč skozi okno vlomljeno v stanovanjsko hišo, vendar ni bilo ničesar odtujenega.

Kaj so še obravnavali mariborski policisti?

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 209 klicev, med temi 96 interventnih oziroma takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

  • 19 kaznivih dejanj,
  • 18 prometnih nesreč I. kategorije,
  • dva voznika sta bila pridržana,
  • štiri prijave kršitev javnega reda in miru, od tega eno v zasebnem prostoru,
  • dva požara.

Vir: Policija.si