Pri prevozu nezakonitih migrantov so ujeli novinarja

Fotografija je simbolična.

V nedeljo popoldne so policisti na Čatežu ob Savi (v Posavju) ustavili osebni vozili z ljubljanskimi registrskimi oznakami, ki sta jih vozila slovenska državljana. V vsakem od njiju so bili po štirje Pakistanci.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prehajanju državne meje so se v delo vključili kriminalisti in oba državljana Slovenije pridržali.

Takšno je bilo uradno poročilo Policijske uprave Novo mesto o dogodkih v nedeljo. Včeraj pa so na spletni strani Pop TV objavili sporočilo, da je policija prijela novinarja njihovega športnega programa. Zapisali so še, da tovrstna dejanja obsojajo, z novinarjem pa so takoj prenehali sodelovati.

Imena na Pop TV niso razkrili. V Slovenskih novicah pa so danes zapisali, da so policisti pridržali Žigo Lesjaka s Pop TV in Kanala A. Gre za 29-letnega novinarja, doma iz Velenja.

29-letni športni novinar Žiga Lesjak (vir: Twitter)

Bojan Požar, lastnik spletnega portala Pozareport.si, je danes na Twitterju objavil tudi fotografijo in zapisal:

“To je Žiga Lesjak, (zdaj že bivši) športni novinar Pop TV (na sliki desno), ki naj bi tihotapil migrante. Neuradno: imel naj bi finančne težave in bil zadolžen.”

M. P.