nedelja, 26 maja, 2024
Doma Dogodki Prijeli 46 migrantov in tihotapca

Prijeli 46 migrantov in tihotapca

V kombiju jih je bilo kar 40. (vir: PU Maribor)
V noči iz sobote na nedeljo, iz 7. september, so policisti na območju Loperšic ustavili kombinirano vozilo LJ registrskih oznak, ki ga ja vozil 35-letni Ljubljančan. V tovornem delu vozila so policisti odkrili kar 40 nezakonitih migrantov, ki so v soboto okoli 14., v bližini mejnega  prehoda  Središče ob Dravi nedovoljeno prestopili državno mejo.
V gozdu na območju Loperšic so nato počakali na voznika tega vozila. V gozdu je ostalo še 6 tujcev, ki so jih policisti prijeli naknadno, saj jih voznik več ni mogel spraviti v vozilo.
Enega  od prijetih tujcev so morali hospitalizirati v Splošni bolnišnici Ptuj, ker se mu je nenadoma poslabšalo  zdravstveno  stanje.

Med prijetimi je bilo 40 državljanov Pakistana, 5 državljanov Afganistana, 1 državljan Indije.

V postopku  so policisti ugotovili, da je nekaj tujcev že bilo prijetih in obravnavanih v naši državi ter vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, nato so se vrnili po drugi poti.

Zoper voznika so odredili pripor, nezakonite migrante pa so vrnili hrvaškim varnostnim organom. Razen obolelega, ki je ostal na zdravljenji v ptujski bolnišnici.

M. P.