Prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami

Mariborski policisti so zjutraj, ob 6.14, v kraju Zgornja Korena obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami.

Prometno nesrečo je povzročil 27-letni voznik osebnega avtomobila doma iz okolice Maribora, ki je peljal po lokalni cesti iz smeri naselja Jablance v smeri proti Spodnji Koreni.

Ko je z vozilom pripeljal po omenjeni cesti v iz iztek levega preglednega ovinka v bližini stanovanjske hiše Zgornja Korena št. 5/g, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti o njegovega roba, da poteka promet varno in neovirano.

Posledica tega je bila, da je ob desnem robu vozišča s prednjim desnim delom osebnega avtomobila trčil v levo nogo 74-letnega pešca, doma iz okolice Maribora, ki je v tistem trenutku hodil nepravilno ob desnem robu vozišča v isti smeri.

Po trčenju je pešca odbilo v desno izven vozišča na travnato površino, kjer je obležal hudo telesno poškodovan.

V postopku so policisti ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bo spisana kazenska ovadba pešec pa bo dobil plačilni nalog zaradi nepravilne hoje po cestišču, so sporočili s PU Maribor.

M. P.