Puhlica ali laž dneva? To je zdaj vprašanje!

Po tem, ko je evropska poslanka, ki je tudi velika ljubiteljica migracij in finančnega podpornika Georgea Sorosa, milijarderja madžarsko-ameriških korenin, Tanja Fajon, takorekoč pod mizo prevzela začasno vodenje stranke Socialni demokrati (SD), se gospa skorajda dnevno smeši z izjavami, ki jih zapisuje prek družbenih omrežij.

Med poznavalci in političnimi analitiki tako že prevladuje mnenje, da v SD niso imeli sreče niti s to kadrovsko zamenjavo.

Spomnimo. Fajonova je začasna vršilka dolžnosti (v. d.) predsednice SD, vodenje ji je kar na lepem predal Dejan Židan, člani o tem na kongresu, kar bi bilo povsem običajno, niso niti razpravljali.

Zadnji “uspeh” ali kar puhlica dneva, morda tudi laž dneva, je zdaj vzbudil njen zapis, da je Slovenija ostala brez položajev v evropski zunanji službi na tujem. To je pripisala kar novi vladi Janeza Janše.

Poznavalci razmer pa so jo takoj postavili na pravo mesto. Tako ji je nekdanji bistriški poslanec Jožef Jerovšek odgovoril: “To je ogledalo povsem zapravljene kredibilnosti Slovenije v 8 letih levih vlad. Sedanjo vlado pa v tujini levičarji intenzivno blatite (Zgaga, Brglez, Nemec …). Zato bi bila prava reakcija: Mea culpa!”

Tudi tviteraš Miran Pavličič je s svojim odgovorom ni pobožal: “Kdaj boš spoznala, da socializem in socialisti niste rešitev, ampak rak rana, ne samo Slovenije, ampak celotne Evrope. Zaradi vaše totalno zgrešene in izključujoče politike izgubljamo vsi, majhni kot smo, pa še toliko bolj. Za boga, nehaj že s temi pamfleti in sramotenjem Slovenije.”

Naslednji tviteraš Aleš pa je zapisal: “Vidiš, to je pa posledica vladanja levičarjev zadnjih 20 let! Ne da se popravit v treh mesecih vaših zablod.”

Oglasil je je tudi Janez Janša, ki je zapisal: “Hm. Ali niso bili postopki praktično začeti daleč nazaj v času vaše vlade? In ker je spoštovani visoki predstavnik JB (Josep Borrell) socialist iz vaše politične skupine, najbrž niste brez vpliva pri njegovem kadrovanju. Ali pač?”

Fajonova na zapise ni odgovorila, niti črhnila ni!

M. P.