Pulmolog Lukić: “Ko dobite možnost, da se cepite, ne razmišljajte niti sekundo”

Dr. Lukić se je pred letom preselil v Slovenijo iz Srbije. Foto: Osebni arhiv (vir: RTV SLO MMC)

“Cepivo je nekaj najboljšega, kar je medicina iznašla kadar koli v zgodovini. Niti en njen dosežek se ne more primerjati z njim,” je v zelo zanimivem intervjuju za RTV Slovenija povedal specialist pulmologije dr. Srđan Lukić.

Zdravnik Lukić je v Slovenijo prišel iz Srbije, pred letom dni. V intervjuju je tudi razkril, kakšne so razlike med zdravstvom v Sloveniji in Srbiji.

Na vprašanje, kaj bi kot zdravnik svetoval ljudem v tem trenutku epidemije, je povedal:

“Ko boste dobili možnost, da se cepite, nikar ne oklevajte, ne premišljujte preveč – cepite se! Če imate v svojem okolju ljudi, ki so skeptični do cepiva, jim poskušajte razložiti njegovo učinkovitost, poiščite besedila o cepivih, poiščite seznam vseh kužnih bolezni, ki so bile izkoreninjene samo po zaslugi cepiva. V zadnjem letu smo poskusili vse: karantene, zdravljenje, epidemiološke ukrepe. Vse to je seveda delovalo, saj bi bila brez tega epidemija veliko hujša, ampak nič ni moglo ustaviti virusa. Edino, kar lahko ustavi ta virus, je cepljenje. Moj nasvet je: ko dobite možnost, da se cepite, ne razmišljajte niti sekundo. Cepite se, cepite svoje bližnje in vsem povejte, da je cepivo tisto, kar nas bo rešilo.”

Več lahko preberete tukaj: RTVSLO.si

M. P.