Pustna povorka na Zgornji Polskavi

Končno je nastopil dan v letu, ki smo ga vsi čakali. Dan, ko smo lahko, kar si želimo.

Na Zgornji Polskavi je bilo včeraj bučno že ob 9.00 uri. Osnovna šola Antona Ingoliča Spodnja Polskava podružnica Zgornja Polskava in Vrtec Otona Župančiča Slovenska Bistrica enota Zgornja Polskava sta organizirala tradicionalno pustno povorko. Pustnega rajanja se je udeležilo šest razredov osnovnošolskih in okrog 100 vrtčevskih otrok. Pohvalno je, da so se vzgojiteljice in učiteljice tudi našemile in sodelovale pri veselju.

Dolgo povorko so varovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Zgornja Polskava. Manjkala ni niti pustna glasba. Učenci in mali škrati so nas razveselili s pestrim izborom kostumov in navihano pustno poslikavo obraza.

Minule dni so učence in vrtec obiskali tudi čisto pravi kurenti. Prišli so s ptujskega konca. Pokazali so celotno kurentovo opremo, ki je težka kar 36 kilogramov. Zaplesali so ples z zvonci in bičem.

Na obeh straneh ceste so karnevalski sprevod spremljali številni obiskovalci, mnogi med njimi v maskah. Skočili smo v razigrano vzdušje pustnih norčij in si pustni torek polepšali z veselim rajanjem v najboljši družbi. Vse z namenom, da preženemo zimo. Na koncu je vse nastopajoče čakal topel napitek in slastni krofi. Krajevna skupnost pa je maske nagradila še s pecivom.

Na pustni torek zadržkov ni, počnemo vse kar se nam zdi … Zgornja Polskava je tak fejst nora, da na zgornjepolskavskih ulicah je pravi norčavi zbor imela!

K.V.