PUTINOVA LIMUZINA Z IMPOLOVIMI ODKOVKI

Ruski predsednik Vladimir Putin ima novo limuzino Aurus. Slednja ima tudi aluminijaste odkovke, ki so jih izdelali v podjetju Impol iz Slovenske Bistrice. Vse je bilo zelo skrivnostno, so povedali v podjetju, sprva namreč sploh niso vedeli, za koga izdelujejo odkovke.

Na svojo zaprisego se je Putin pripeljal v povsem novi predsedniški limuzini. V njeni notranjosti pa so izdelki, ki so jih izdelali v družbi Stampal SB, sicer hčerinski družbi Impola. Dobili so povpraševanje za odkovke, domnevajo, da na podlagi priporočila skupine Volkswagen. Urh Knuplež, dir. družbe Stampal z 62 zaposlenimi je povedal, da so se zavedali, da gre za nekaj posebnega že takoj, ko so dobili prve načrte oz. prvo dokumentacijo, saj so bile dimenzijsko nad primerljivimi zadevami v njihovem podjetju.

Odkovek za predsedniško limuzino je približno petkrat težji od tistega, ki ga izdelujejo za Ferrari.

Šele ko so dobili nominacijo in podpisali pogodbo, je postalo jasno, da gre za Putinovo limuzino. Sedaj se podjetju obeta dodaten posel z Rusi za limuzine pomembnežev. Proizvodnja se bo predvidoma začela v 2019. V dveh letih je predvidena proizvodnja približno 5.000 vozil, je povedal Knuplež.

Njihovi aluminijasti odkovki so sicer tudi v luksuznih znamkah vozil Ferrari, Maserati, Porsche, Lamborghini, McLaren. Knuplež je še povedal, da v EU ne najdemo proizvajalca motociklov, ki ne bi uporabljal njihovih odkovkov.

K. V.

Foto: autobild.de