Rače: Z glasbo skozi gradove Slovenije – razstava, pravljica in koncert

Grad Rače

Društvo Gradovi Slovenije, v sodelovanju s Knjižnico Rače, Ano Bezjak in Lano Erlač, pripravlja enkratni dogodek, poimenovan Z glasbo skozi gradove Slovenije – razstava, pravljica in koncert.

Začelo se bo jutri, 5. avgusta, ob 17. uri, na zelenici pred gradom Rače. Vstop bo prost.

Vsak slovenski grad skriva svojo skrivnost, o njih pripovedujejo pravljice in legende. Skozi razstavo fotografij slovenskih gradov bomo spoznali njihovo velično, raznovrstnost in moč. Razstavo bodo spremljale grajske pravljice za otroke in koncert Ane Bezjak in Sebastijana Duha.

Ob 17. uri: Grajska pravljica za otroke in razstava fotografij slovenskih gradov 

Ob 18. uri: Koncert Ane Bezjak in Sebastijana Duha

En lep večer v naročju poletnih melodij, skladb slovenske popevke, jazzovskih standardov in brazilskih ritmov … Posebej za to priložnost sta vokalistka Ana Bezjak in pianist Sebastijan Duh priredila skladbe, ki naj z interpretacijo polno improvizacije in medsebojne ustvarjalnosti polepšajo avgustovski večer v tem čudovitem času. Lepo, lepše, najlepše.

Ana Bezjak – vokal

Sebastijan Duh  – klavir 

Organizator: Društvo Gradovi Slovenije

V primeru slabega vremena bo dogodek izveden v dvorani gradu

O društvu:

Društvo Gradovi Slovenije spodbuja varovanje kulturne dediščine slovenskih gradov, ukvarja se s skrbnim in natančnim popisom vseh slovenskih gradov, razvalin in ostankov, raziskuje in dokumentira zgodovino posameznih gradov, predvsem pa izobražuje in vzgaja vse zainteresirane k aktivnemu obiskovanju gradov in podoživljanje njihovih zgodb, legend in mitov.

Na spletni strani gradovislovenije.si najdete kako izgledajo gradovi po Sloveniji danes. Nekateri izmed njih so obnovljeni in v odličnem stanju, spet druge vedno bolj načenja zob časa. Gradovi so na spletu urejeni po abecedi, področjih, ohranjanosti in obdobjih. Ne manjka mitov in legend, grajske arhitekture, hrane in življenja plemiških družin.

Za člane, društvo organizira strokovna predavanja, ekskurzije, seminarje, posvete in dogodke, včlanite se tako, da izpolnite Pristopno izjava za nove člane, ki jo najdete na spletni strani.

M. P.