Razkrito: Pod odredbo za hišno preiskavo pri Počivalšku podpisana oseba, ki sploh ni preiskovalna sodnica

Minister Zdravko Počivalšek (vir: Nova24TV.si)

V torek smo bili priča državnemu udaru globoke države, ki je s pomočjo Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in ostalih nujnih veznih členov poskrbela za to, da se medijsko čim bolj očrni ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška in vlado kot celoto.

Slovenija je bila namreč priča dramatičnim posnetkov z Olimja in Ljubljane, ko so preiskovalci NPU začeli s hišnimi preiskavami pri ministru Počivalšku in na ministrstvu za gospodarstvo.

Tresla se je gora, rodila se je miš. Nova afera rušenja vlade je preiskovalcem padla v vodo že na sam dan preiskav, saj ni bilo dramatičnih odkritij – preiskali so celo suknjič ministra Počivalška, so zapisali na spletni strani Nova24tv.si  – tukaj

Na televiziji Nova24TV so pridobili tudi odredbe in odločbe sodišča. Pod odredbo za hišno preiskavo je podpisala sodnica Mojca Kocjančič, nekdanja žena Aleša Zalarja (tudi nekdanje podpredsednika propadle LDS), sicer znana iz afere farmacevtka, saj je odredila, da se prisluhi, ki bremenijo Zorana Jankovića, ljubljanskega župana, izločijo.

Zdaj pa se je izkazalo, da je Mojca Kocjančič kazenska sodnica in ni razporejena v preiskovalni oddelek. Zato je eden od uporabnikov Twitterja že zapisal,

“ali je kdo preveril, kako to, da je Kocjančičeva podpisala odredbo za hišno preiskavo pri ministru Zdravku Počivalšku in se podpisala kot “dežurna preiskovalna sodnica”.

Nadalje je razkril, da je Marjan Pogačnik, nekdanji kriminalist, zdaj pa predsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani,

“v preiskavi izjemoma razporedil sebe in Kocjančičevo, čeprav nihče od njiju ni na preiskovalnem oddelku”.

Vprašanji sta naslovljeni tudi na sodišče, ki pa doslej na to še ni odgovorilo.

Več o politično motiviranih preiskavah si lahko preberete tukaj: Nova24tv.si kaj-naslo/

M. P.