Razkrito: Šarec večkrat prosjačil SDS

(foto: Nova24TV)

V ponedeljek bo minilo tri tedne, kar je z mesta predsednika vlade odstopil Marjan Šarec in s tem priznal, da vodenja slovenske vlade ne zmore, da temu ni kos in tega ne zna.

Nato se je nekoliko potuhnil, v zadnjih dneh pa je spet dobil zagon. Za svoj odstop je po kalimerovsko krivil kar koalicijske stranke.

Ponovno pa se je spravil tudi na relativno zmagovalko zadnjih državnozborskih volitev, Slovensko demokratsko stranko (SDS). Vendar se tudi tu ne ustavlja. Očrniti želi še sosednjo Madžarsko in predsednika madžarske vlade Viktorja Orbana. Orban je bil sicer edini predsednik vlade katere od sosednjih držav, ki je na obisk povabil Šarca. Ta je Madžarsko oktobra lani tudi obiskal in se hvalil s tem.

Zdaj pa Šarec navaja, da bi se morali v Sloveniji vprašati, “komu bo ta vlada (nova, če bo do nje prišlo – op. av.) podrejena, če se mediji stranke SDS dokazano financirajo iz Madžarske”.

Pri tem Šarec napada televizijsko hišo Nova24TV, kjer je med lastniki madžarski državljan. V SDS pa so Šarca hitro spomnili  na čase, kako je moledoval in prosjačil, naj ga stranka SDS podpre na predsedniških volitvah in mu omogoči nastope v teh medijih, ki jih zdaj označuje za madžarske. “Šarec takrat ni imel nobenih pomislekov,” je SDS zapisala na Twitterju.

Oglasil se je tudi Janez Janša, predsednik SDS, in ob tem zapisal: “Drži. 3x. Na znanih krajih ob znanih časih. 2x pred pričami. Igralec pač igra svojo vlogo, dokler ne zamoči in ga režiser ne nažene. Potem pa iz parterja kriči na igralce in se smeši do patetičnega konca.”

M. P.