Rdeči baronesi gredo Slovenci na živce

foto: BOBO

88-letna Bernarda Jeklin, ki si je z družbenopolitičnim aktivizmom prislužila sloves rdeče baronice, je priznala, da ji gredo Slovenci na živce.

 

Bernarda Jeklin, ki je v preteklosti za dotični medij priznala, da je Milan Kučan “ena od njenih ljubezni”, je le priznala svoj odnos do Slovencev. Kučanu Slovenija nikoli ni bila “intimna opcija”, Jeklinovi pa gredo Slovenci na živce.

Nekdanja urednica rumenih revij Jana in Lady svoje “ljubezni” s tranzicijsko levico nikoli ni skrivala.

Njen bog je bil Broz
Njena trditev bi morda presenetila, če v preteklosti med svoje “ljubezni” ne bi uvrstila Milana Kučana, ki samostojne Slovenije več kot očitno nikoli ni maral. Njegova zloglasna trditev da mu Slovenija “nikoli ni bila intimna opcija” je pokazatelj tudi njegovega odnosa do Slovenskega naroda. Jeklinova le sledi vzoru.

“Neodvisna” novinarka Bernarda Jeklin z Gregorjem Golobičem in Bogdanom Biščakom. (Foto: STA)

Jeklinova je sicer začenši z delom v uredništvu na Delu potem pristala v reviji Jana – kasneje je celo kandidirala tudi na listi propadle stranke Zares Gregorja Golobiča. Nad njim je bila fascinirana, se pa nad njegovo usodo ni razjokala, ker tudi takrat ni jokala, je rekla, ko je umrl njen bog – to je Josip Broz, je pisal Reporter.

Na stara leta pa se je začela obnašati vse bolj nenavadno, nekoč je v svojem zapisu razkrila celo, da se ji v sanjah prikazujeta predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in madžarski predsednik vlade Viktor Orbán.

Ana Horvat

vir: nova24tv.si