Rezultati raziskave: Koliko spolnih partnerjev je “preveč”

Slika je simbolična.

Več ko imate spolnih partnerjev, manj ste privlačni, pravijo ljudje, ki so sami imeli več partnerjev, kot se jim zdi “idealno”.

Za ženske 11 partnerjev 

Študija, objavljena v “Journal of Sex Research”, kaže, da imajo tako moški kot ženske podobna merila pri vstopanju v ljubezenska razmerja. Vsi so torej previdni, ko se spustijo v razmerje z nedolžno osebo, nočejo pa razmerja s promiskuitetnimi ljudmi, torej tistimi, ki so imeli »preveč« partnerjev.

Raziskava je tudi pokazala, da ljudje menijo, da je več spolnih partnerjev večji potencial za prenos spolno prenosljivih bolezni ali pa menijo, da ima ta oseba navado varanja, piše Independent.

V raziskavi je sodelovalo 188 anketirancev, od tega 104 ženske, in ugotovili so, da so moški manj strogi do števila partnerjev pri ženskah, če iščejo kratkoročno romanco. Po drugi strani so ženske izjemno nenaklonjene, ko ima moški več kot šest partnerjev, moški pa odvrača, ko ima ženska več kot 11 partnerjev. Za oba spola je idealno število partnerjev  največ trije.

V nasprotju z idejo, da je moška promiskuiteta bolje sprejeta kot ženska, so vsi prisotni izrazili, da ne želijo biti z nekom, ki ima preveč spolnih partnerjev, – je povedal psiholog Steve Stewart-Williams.

Dve dolgi zvezi

Poročilo kaže, da so moški pogosteje kot ženske z nekom, ki je nedolžen ali ima minimalno število spolnih partnerjev. Anketa je pokazala, da imajo tako moški kot ženske pred seboj raje dve dolgi zvezi ali tri kratke zveze.

Ironično je, da tisti, ki so sodelovali v študiji, niso dosegli svojih standardov. Povprečno število njihovih bivših partnerjev je bilo 5,8 za ženske in 8,4 za moške.

Avtor: A.V.