Ribnica na Pohorju: 49. Severjev dan

Ribnic na Pohorju (vir: Turistično društvo)

V Ribnici na Pohorju, kjer je igralec Stane Sever 18. decembra 1970 zadnjič nastopil na gledališkem odru, danes v spomin nanj poteka že 49. Severjev dan. Prireditev se bo v prostorih osnovne šole začela ob 15.30, nastopili bodo domači ljubiteljski kulturniki in šolarji, z monodramo pa se bo predstavila igralka SLG Celje Manca Ogorevc.

Predvsem po zaslugi domačina, Severjevega sošolca in nekoč ravnatelja ribniške osnovne šole Franca Eržena, so Severjevi dnevi v Ribnici na Pohorju postali vsakoletni dogodek, ki bogati kulturni utrip kraja in občine.

Igralka Slovenskega ljudskega gledališča Celje Manca Ogorevc se bo predstavila z monodramo Nave Semel Večni otrok, ki je bila v celjskem gledališču premierno predstavljena 7. septembra letos.

Monodrama Večni otrok je nastala leta 1986. Gre za monolog ženske, ki rodi otroka z Downovim sindromom, zaradi česar se družinsko življenje postavi na glavo. V predstavi Maya pripoveduje svojo zgodbo na predvečer dneva, ko mora njen sin Yotam prvič v šolo.

Organizatorji 49. Severjevega dneva v Ribnici na Pohorju so Območna izpostava Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Radlje ob Dravi, Kulturno-umetniško društvo Stane Sever Ribnica na Pohorju, osnovna šola in občina.

M. P.