Romana Tomc ob vložitvi nezaupnice

Evropska poslanka Romana Tomc

Na včeraj vloženo nezaupnico opozicije zoper vlado se je odzvala tudi Romana Tomc, ki je zapisala:

“KUL projekt je od vsega začetka čista polomija. Bilo bi zabavno gledati to pisano druščino, če ne bi bili sredi epidemije, ko bi bilo potrebno sodelovanje, ne pa nagajanje.

Prav smešijo se s svojimi patetičnimi nastopi, polnimi praznih besed. Medtem pa Vlada RS pripravlja že osmi paket ukrepov za ljudi in gospodarstvo. SDS pa v okviru tega izpolnjuje obljube, ki jih je dala svojim volivcem.

Po dolgih mukah in ob izdatnem navijanju večinskih medijev, so opozicijske stranke le vložile nezaupnico, ki nima prav veliko možnosti za uspeh. Najbrž to tudi sami vedo. Kdo pri zdravi pameti vlaga nezaupnico, za katero že na samem začetku nima dovolj glasov? In zakaj? Mogoče samo zato, da bi škodoval, oviral delo vlade, kradel čas, preusmerjal pozornost? Bodo izvajali še večje pritiske na poslance SMC in Desus kot doslej? Do kam to lahko gre? Že Jože P. Damijan je zatrdil, da imajo potrebnih 46 glasov. Laž! Niso jih imeli. In še vedno jih nimajo. Še slabše, zgleda, da jih imajo vsak dan manj. Zna se zgoditi, da jih na koncu ne bo niti toliko, kot jih je danes.

Ampak ozadja pritiskajo in četverici na čelu z neizvoljenim kandidatom za poslanca ne ostane nič drugega, kot da s kislimi nasmeški stopajo pred kamere in razlagajo nekaj, v kar še sami ne verjamejo.

To je dobro za koalicijo, ki se bo po vseh teh bitkah in pritiskih še bolj povezala, pripeljala iz krize, predsedovala in zmagala na naslednjih volitvah.”

M. P.