Romana Tomc prejemnica bruseljskega oskarja na področju sociale

Evropska poslanka Romana Tomc

Evropska poslanka Romana Tomc je bila na sinočnji svečani spletni razglasitvi izbrana za prejemnico letošnje nagrade MEP Awards, t. i. bruseljskega oskarja, ki jo podeljuje The Parliament Magazine. Nagrada je namenjena izjemnemu delu poslancev na posameznih področjih s katerimi se ukvarjajo, od okolja, do mednarodnega delovanja, sociale, digitalizacije, kmetijstva in tako dalje.

Romana Tomc je nagrado prejela za svoje delo v Odboru za zaposlovanje in socialne zadeve.

V zahvalnem nagovoru je gospa Tomc poudarila: “Nagrada je zame veliko presenečenje in še večja čast. Je dokaz, da Evropa tudi v teh težkih časih ni pozabila na svoje ljudi. Dokaz, da je naše delo na področju socialnih zadev, zaposlovanja, starejših in demografije zelo pomembno! Je tudi zaveza, da bodo te teme na vrhu naše agende tudi v prihodnje. Evropska unija mora ostati kraj, kjer je pomemben vsak posameznik in kjer je zagotovljena najvišja kakovost življenja.”

Svoj nagovor je zaključila: “Zato iskrena hvala reviji The Parliament Magazine in evropskemu komisarju za delovna mesta in socialne pravice Nicholasu Schmitu, da so opazili moja prizadevanja.

Nagrada je veliko priznanje mojemu preteklemu delu ter delu moje ekipe, kot tudi velika vzpodbuda za naprej. Iskrena hvala!”

M. P.