Romana Tomc: Vlada in vladajoča koalicija povzročili veliko škodo ljudem

(vir: pixabay.com)

Danes Odbor za socialo in Odbor za zdravstvo v državnem zboru obravnavata Poročilo glede skupnih evropskih ukrepov na področju oskrbe. Na ravni Evropske unije se je delovanje v zvezi z dolgotrajno oskrbo izjemno okrepilo, v Sloveniji, nasprotno, vladajoča politika sistem ruši, je v svoji izjavi zapisala evropska poslanka Romana Tomc.

V nadaljevanju je Romana Tomc zapisala:

“V času, ko se krepi zavedanje o pomenu demografije in dolgotrajne oskrbe v vseh državah članicah EU, z intenzivnimi ukrepi sledita tudi Komisija in Evropski parlament, je Vlada RS ustavila izvajanje težko pričakovanega Zakona o dolgotrajni oskrbi in ukinila Urad za demografijo.

S tem sta vlada in vladajoča koalicija povzročili veliko škodo ljudem, ki oskrbo potrebujejo. Poleg tega sta ogrozili tudi evropska finančna sredstva, ki so bila za to na voljo po načrtu, ki ga je v Bruselj poslala prejšnja vlada.

Zanimivo bo poslušati leporečenje koalicije o pomenu dolgotrajne oskrba ob zavedanju, da so nekaj tednov nazaj podprli rušenje celotnega sistema. Navedbe o nezmožnosti izvajanja zakona ne držijo in so le poceni izgovor za nesposobnost, predvsem pa za preusmerjanje denarja.

Za zaključek naj omenim še nedopustno ravnanje obeh predsednikov odborov državnega zbora (Kozlovič, Kordiš), ki sta, kot je razvidno z vabila, na današnjo razpravo o ukrepih EU na področju oskrbe povabila le enega (Brglez) od treh slovenskih EU poslancev, ki smo člani odbora EP za socialo.”

Vir: Romana Tomc, FB

S. B.