Rušan prek pohodniške poti na Pohorju napel mrežo in bodečo žico

(vir: PP Ruše)

V začetku julija je 50-letni Rušan preko priljubljene pohodniške gozdne pešpoti na Ruškem Pohorju napel plastično mrežo, na vrh katere je namestil še bodečo žico, so ugotovili policisti.

Ovadili ga bodo zaradi povzročitve splošne nevarnosti, za kar je zagrožena kazen od enega do osmih let zapora, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Policisti Policijske postaje Ruše so 5. julija 2020, okoli 10. ure, obravnavali sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti in nato z ogledom so ugotovili, da je takrat še neznani storilec, v noči iz 4. na 5. 7. 2020, na Martnici na območju Ruškega Pohorja s svojim dejanjem ogrozil morebitne pohodnike in tekače, pa tudi kolesarje, ki to pešpot pogosto uporabijo za kolesarski spust. Ob trčenju z oviro se bi lahko huje poškodovali.

Storilec je preko priljubljene pohodniške gozdne pešpoti, za ovinkom in za gostejšim rastjem, med dvema drevesoma, je namreč zavezal gradbeno PVC mrežo, na vrhu katere je napeljal še bodečo žico. Tokrat k sreči poškodovanih ni bilo.

Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je storitve dejanja osumljen 50-letni Rušan, ki so ga policisti že kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Policisti nadalje še preverjajo, ali je osumljenec nemara vpleten tudi v druga podobna, na Pohorju že obravnavana, kazniva dejanja.
Foto: PP Ruše

M. P.