Rusi v Ukrajino pošiljajo robote za uničevanje ameriških in nemških tankov

Vir. Avaz.ba

Rusi so pripravljeni v Donbas poslati štiri udarna robotska oklepna vozila marker. To je na Telegramu potrdil nekdanji direktor Roscosmosa in vodja znanstveno-tehničnega centra “Carski vukovi” Dmitrij Rogozin.

Povedal je, da je izvršni direktor podjetja iz Magnitogorska Android Technics Jevgenij Dudorov sporočil, da se je začelo nakladanje štirih brezpilotnih robotov Marker, ki jih bodo nato poslali v Donbas.

Kot že rečeno, bodo poslani na vojno območje in bodo v obveščevalni in udarni različici. Roboti bodo sodelovali v bitkah po testiranju na poligonu.

Po besedah ​​Rogozina lahko robot samodejno uniči ameriške in nemške tanke Abrams in Leopard ter druge stroje v Ukrajini z uporabo elektronskega kataloga v nadzornem sistemu s slikami sovražnikove opreme.

Robotski kompleks tehta približno tri tone in ima napredne sposobnosti avtonomnega gibanja, objekte pa prepoznava s pomočjo tehnologij umetne inteligence. Avtonomnost platforme zagotavlja modularni multispektralni sistem, v katerem se podatki obdelujejo z algoritmi nevronske mreže.

Vir: Avaz.ba