S 1. septembrom v Avstriji novi ukrepi za zajezitev širjenja virusa

(vir: arhiv)

V Avstriji število novo obolelih hitro raste in je sredi tedna že doseglo število 1.600. Kot je v torek pojasnil dunajski Župam Michael Ludwig, se število na novo obolelih podvoji na vsakih 14 dni, Konzorcij za napovedi širjenja Covida, pa napoveduje, da naj bi do 8. septembra intenzivno zdravljenje potrebovalo že 180 oseb. 

Mesto Dunaj se želi na četrti val dobro pripraviti, zato je župan napovedal nekaj ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki bodo nastopili s 1. septembrom, in sicer:

– naj bi se veljavnost testov skrajšala, tako bo PCR test veljaven le še 48 ur, HAT test pa le še 24 ur,

– uvedli bodo tudi pravilo PCT za šole – za učitelje in dijake naj bi bili tedensko obvezni trije testi (to bo veljalo tudi za že cepljene).

Cepilne centre bodo s pomočjo cepilnih kontejnerjev in avtobusov razširili po vseh okrožjih, prav tako naj bi bilo cepljenje možno v trgovinah z živili, kot so Billa & Co.

Avstrija je pretekli teden podaljšala veljavne ukrepe za prireditve le še do 15. septembra, razmišljajo o uvedbi t. i. 1 G pravila (le za cepljene) za gastronomijo, udeležbo na dogodkih ali prostočasnih dejavnostih od oktobra naprej.

Vse navedeno je objavilo predstavništvo Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji.

M. P.